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Hamborger Aalsupp
:© S. Troll mit Material von Jochen Herz
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Zutaten für 12 Portionen:
Zubereitung:
De een meent, dat Aalsupp dorvun kümmt, dat dor Aal binn is. De anner meent, dat dat dorvun kümmt, dat aalns binn is. Ik gleuv, beid hebbt recht. Un wenn dor good Aal binn is, denn is ok aalns binn.
Wat bruuks för Aalsupp? Woans geiht dat? een Schinkenknaken met good Fleesch an dicken Aal (so eenuneenhalf Pund) 3 l Water half Pund Arften (vörher een Natt inweeken) half Pund Woddeln halven Sellerie een Peersill-Woddel een Porree een Pund Backbeern un so: dröögte Appelring, Beern un Plummen Krüder: Bohnkruud, Majoran, Thymian, Peersill, Estragon, Dill, Kerbel, Suuramper achtel Liter Eddig een groten Lepel Zucker lütt beten Salt Mehl, Botter un Salt för de Klüten Dorto: Beer un Köm.
Backbeern in hitt Water inweeken (noch beter is in Rodspoon) Schinkenknaken een Stünn utkoken, Fleesch afmoken. Greuntüuech rin. Krüdder rin. half Stünn koken. Eddig, Salt un Zucker rin. Afsmecken. Aal in Stücken sneden un rin. Mehl, Botter un Salt tosomen manschen, denn dorut de Klüten moken. Klüten in de Supp. Op lütt Füer trecken laten, bit de Klüten klor sünd. Fardig, Freten.
Gut zu wissen:
(*) Für diese Version von Hamborger Aalsupp werden bevorzugt Lebensmittel verwendet, die aus konventioneller Erzeugung stammen. Zudem ist ein günstiger Preis ein Auswahlkriterium.
(*) Wenn Sie beim Kochen von Hamborger Aalsupp Lebensmittel bevorzugen, die nach der EU-Biorichtlinie erzeugt wurden, so wird Ihnen z.B. gesetzlich garantiert, dass nur maximal 0,9% gentechnisch verändertes Material darin enthalten ist, sowie die Inhaltstoffe zu mindestens 95% aus Bio-Anbau stammen.
(*) Die Zubereitung von Hamborger Aalsupp erfolgt hier mit Lebensmitteln,die nach den Standards von Verbänden wie Demeter, Bioland, Naturland etc. erzeugt wurden. Diese Standards erreichen im Minimum die EU-Richtlinie, gehen aber im Regelfall weit darüber hinaus.
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