Shawarrma - Marinated Grilled Meat
Teilen:© S. Troll mit Material von Jochen Herz
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Zutaten für 1 Rezept:
Zubereitung:
A common sight in the streets of the Middle East is the Shawarrma stand where an electric rotisserie or revolving spit slowly cooks marinated lamb or beef slices which are served up as tasty sandwiches. Since you are unlikely to have access to a rottisserie, here is a modified recipe for homemade Shawarrma which can be cooked under the grill at home.
1. Slice the meat very thinly into circles about 12cm (41/211).
2. Mix the marinade ingredients together thoroughly and pour over the meat slices. Leave in a covered container in the refrigerator overnight.
3. Remove the meat from the marinade and arrange the slices under the grill. Grill, turning once, so that it is browned on both sides.
4. Cut the grilled meat into fine shreds and serve in the pouch of half a loaf of Khubuz together with sliced tomatös and onions.
Variations: if you prefer you can cook the meat slowly in a greased baking our the marinade over the meat for extra moisture.
Gut zu wissen:
(*) Für diese Version von Shawarrma - Marinated Grilled Meat werden bevorzugt Lebensmittel verwendet, die aus konventioneller Erzeugung stammen. Zudem ist ein günstiger Preis ein Auswahlkriterium.
(*) Wenn Sie beim Kochen von Shawarrma - Marinated Grilled Meat Lebensmittel bevorzugen, die nach der EU-Biorichtlinie erzeugt wurden, so wird Ihnen z.B. gesetzlich garantiert, dass nur maximal 0,9% gentechnisch verändertes Material darin enthalten ist, sowie die Inhaltstoffe zu mindestens 95% aus Bio-Anbau stammen.
(*) Die Zubereitung von Shawarrma - Marinated Grilled Meat erfolgt hier mit Lebensmitteln,die nach den Standards von Verbänden wie Demeter, Bioland, Naturland etc. erzeugt wurden. Diese Standards erreichen im Minimum die EU-Richtlinie, gehen aber im Regelfall weit darüber hinaus.
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