The real Wiener Schnitzel (cutlet)
Teilen:© S. Troll mit Material von Jochen Herz
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Zutaten für 4 Portionen:
Zubereitung:
The most asked questions and their answers:
[I do not translate this now - I have to look too often into my
dictionary ;-) Sb] Now the recipe:
Portion calf depending on the product with a simple or a folding cut.
Cut the borders in a little bit. Beat the cutlet very tender. Normally
it should be about 6 mm thick.
Salt the cutlets on both sides. Beat eggs with a fork (don't mix them).
Toss cutlets on both sides in flour, pull them through the eggs and
toss them in the breadcrumbs (press crumbs carefully against the
cutlets). Shake cutlets a little bit.
Heat plenty of fat (2 - 3 cm) in a fitting pan. Put the cutlets into
the hot fat, swing the pan to make the cutlets brown, use a meat fork
to toss the cutlets, let them bake ready and lift them out of the pan.
Let the cutlets drop out and put away the surplus fat with kitchen
paper.
Cooking time: 3 to 5 minutes, depending on the thickness.
Gut zu wissen:
(*) Für diese Version von The real Wiener Schnitzel (cutlet) werden bevorzugt Lebensmittel verwendet, die aus konventioneller Erzeugung stammen. Zudem ist ein günstiger Preis ein Auswahlkriterium.
(*) Wenn Sie beim Kochen von The real Wiener Schnitzel (cutlet) Lebensmittel bevorzugen, die nach der EU-Biorichtlinie erzeugt wurden, so wird Ihnen z.B. gesetzlich garantiert, dass nur maximal 0,9% gentechnisch verändertes Material darin enthalten ist, sowie die Inhaltstoffe zu mindestens 95% aus Bio-Anbau stammen.
(*) Die Zubereitung von The real Wiener Schnitzel (cutlet) erfolgt hier mit Lebensmitteln,die nach den Standards von Verbänden wie Demeter, Bioland, Naturland etc. erzeugt wurden. Diese Standards erreichen im Minimum die EU-Richtlinie, gehen aber im Regelfall weit darüber hinaus.
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