Adobo - 1
Teilen:© S. Troll mit Material von Jochen Herz
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Zutaten für 1 Rezept:
Zubereitung:
Toast the chiles directly over a medium gas flame or in a cast-iron skillet until soft and brown, turning frequently to avoid scorching.
Transfer the toasted chiles to a saucepan and add the vinegar and water.
Bring to a boil, reduce to a simmer and cook 10 minutes to soften.
Transfer the chiles and liquid to a blender or food processor. Puree until a smooth paste is formed, adding a tablespoon or two of water if necessary to thin.
Set aside.
Heat the olive oil in a medium saucepan over medium-high heat. Saute the onions until golden brown, 8 to 10 minutes.
Stir in the garlic and cook briefly just to release the aroma. Then stir in the cumin and cook another minute. Add the chicken stock and reserved chile paste.
Bring to a boil, reduce to a simmer and cook 20 minutes.
Meanwhile, mix together the brown sugar, orange and lemon juices, tomato paste, salt and pepper to form a paste. Add to the simmering stock mixture and continü cooking another 15 minutes. Adobo can be stored in the refrigerator 1 week or frozen indefinitely.
This recipe yields 1 1/2 quarts.
Gut zu wissen:
(*) Für diese Version von Adobo - 1 werden bevorzugt Lebensmittel verwendet, die aus konventioneller Erzeugung stammen. Zudem ist ein günstiger Preis ein Auswahlkriterium.
(*) Wenn Sie beim Kochen von Adobo - 1 Lebensmittel bevorzugen, die nach der EU-Biorichtlinie erzeugt wurden, so wird Ihnen z.B. gesetzlich garantiert, dass nur maximal 0,9% gentechnisch verändertes Material darin enthalten ist, sowie die Inhaltstoffe zu mindestens 95% aus Bio-Anbau stammen.
(*) Die Zubereitung von Adobo - 1 erfolgt hier mit Lebensmitteln,die nach den Standards von Verbänden wie Demeter, Bioland, Naturland etc. erzeugt wurden. Diese Standards erreichen im Minimum die EU-Richtlinie, gehen aber im Regelfall weit darüber hinaus.
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