Rezept: Suure Mocke (Lützelflüh)
Qualität: Konventionell hergestellte Lebensmittel (*)
Zutaten für 1 Rezäpt(*):
1 kg | Rindsbrate zum Ylege | |
FÜR E SUD | ||
1 l | Rotwy; +/- | |
2 dl | Suure Moscht | |
0.5 dl | Rotwyessig | |
5 | Wacholderbeeri; +/- | |
1 | Großi Zibele; haubiert u | |
bedi Häuftine gspickt mit | ||
1 | Loorbeerblatt | |
4 | Gwürznägeli | |
4 | Chnoblouchzäje; +/- | |
1 | Großes Rüebli i glych - großi Stück gschnitte | |
0.5 | Louchstängu | |
5 | Schwarzi Pfäfferchörner - +/- | |
Anke | ||
1 EL | Tomatepüree | |
Maisstärke; oder emene - angere Bindemittu | ||
Salz | ca. 0.00 € | |
schwarzer Pfeffer - frisch gemahlen | ca. 0.01 € |
Zubereitung:
(*) Es Rezäpt für 4 Persone Bim Metzger verlange mir Rindsbrate zum
Ylege.
Für e Sud zum Ylege: Aui Zütate tüt me i ne großi Schüssle, leit
ds Fleisch dry i laht's zäme ca. 8-10 Tag im Chüeuschrank oder imene
chüele Chäuer la stah.
Nach däm näh mer üse Mocke us em Sud use, tupfe ne troche u brate ne
im güt heiße Fett imene Brate-Gschirr a.
Zütate usem Sud wärde ire große Pfanne mit Anke ume Tomatepüree
churz azoge u nachhär mit em Sud abglösche. Ds güt abratne Fleisch
gä mer derzü u lö's ca. 2 - 2 1/2 Stunde liecht la chöcherle.
Sobau as ds Fleisch zart u weich isch nimmt mes use, tüt
d'Flüssigkeit absieble u macht nachhär mit Maizena oder emene angere
Bindemittu e sämigi Soße. D'Soße mit Sauz u Pfäffer abschmöcke, dr
Brate i Schybe schnyde um mit dr Soße übergiesse.
Zäme mit Chnöpfli, Rys, oder wi bi üs im Bahnhof ds Lützuflüeh,
mit früschem Härdöpfustock serviere.
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