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Adrias Manna Flan

         

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Qualität der Zutaten: Konventionell hergestellte Lebensmittel (*)Zutaten nach EU-Biorichtlinie (*)Demeter oder vergleichbare Produkte (*)


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Zutaten für 1 Rezept:

THE CARAMEL
0.33333333 Becher   Water ca. 0.00 € ca. 0.00 € ca. 0.00 €
1 Becher   Sugar ca. 0.00 € ca. 0.00 € ca. 0.00 €
1 EL   Honey ca. 0.00 € ca. 0.00 € ca. 0.00 €
   Few drops of fresh lemon - juice ca. 0.00 € ca. 0.00 € ca. 0.00 €
THE CUSTARD
3 gr.   Eggs ca. 0.00 € ca. 0.00 € ca. 0.00 €
3 gr.   Yolks ca. 0.00 € ca. 0.00 € ca. 0.00 €
0.66666666 Becher   Sugar ca. 0.00 € ca. 0.00 € ca. 0.00 €
1 TL   Vanilla extract ca. 0.00 € ca. 0.00 € ca. 0.00 €
   Pinch of salt ca. 0.00 € ca. 0.00 € ca. 0.00 €
3 Becher   Whole milk ca. 0.00 € ca. 0.00 € ca. 0.00 €
BAKING EQUIPMENT
1.5 l   Soufflé dish ca. 0.00 € ca. 0.00 € ca. 0.00 €
   Large roasting pan ca. 0.00 € ca. 0.00 € ca. 0.00 €
   Whisk ca. 0.00 € ca. 0.00 € ca. 0.00 €
2    Heavy, non-reactive sauce - pans ca. 0.00 € ca. 0.00 € ca. 0.00 €

Zubereitung:

To make the caramel:

Pour water and then other ingredients into saucepan. Heat over
medium-high heat until sugar begins to brown. Do not stir. Watch
carefully and tilt pan to ensure even browning. When caramel turns
reddish brown and smells nutty, remove from heat. Pour into bottom of
souffle dish. Allow caramel to cool at least 15 minutes before adding
custard.

To make the custard:

In large bowl whisk together eggs, yolks, sugar, vanilla and salt.
In saucepan, warm the milk over medium heat until steam appears.
Remove from heat and skim the film that forms on top of milk. Slowly
combine the warm milk with the egg mixture, whisking constantly.
Pour over cooled caramel in souffle dish.

To bake:

Preheat oven to 350 degrees and position oven rack in center. Put
souffle dish with custard in a large roasting pan. Fill roasting pan
with hot water until it reaches halfway up the side of the custard
dish. Cover the entire pan with aluminum foil and bake 60 minutes until
the custard has barely set (soft and jellolike only in the center).
Remove from water bath and allow custard dish to cool.
Refrigerate at least 4 hours or until ready to serve.

To unmold:

If the custard is refrigerated overnight it will be easier to unmold.
Run a sharp knife around the outside of the chilled custard to release
it from the dish. Invert a plate over the custard and flip both quickly
and simultaneously. Lift off the souffle dish. Pour any remaining
caramel over the top.

- - - - - - - - - Adria Popkin, is a former pastry chef who works as a
proposal writer for Salon*s sales department.

Gut zu wissen:

(*) Für diese Version von Adrias Manna Flan werden bevorzugt Lebensmittel verwendet, die aus konventioneller Erzeugung stammen. Zudem ist ein günstiger Preis ein Auswahlkriterium.

(*) Wenn Sie beim Kochen von Adrias Manna Flan Lebensmittel bevorzugen, die nach der EU-Biorichtlinie erzeugt wurden, so wird Ihnen z.B. gesetzlich garantiert, dass nur maximal 0,9% gentechnisch verändertes Material darin enthalten ist, sowie die Inhaltstoffe zu mindestens 95% aus Bio-Anbau stammen.

(*) Die Zubereitung von Adrias Manna Flan erfolgt hier mit Lebensmitteln,die nach den Standards von Verbänden wie Demeter, Bioland, Naturland etc. erzeugt wurden. Diese Standards erreichen im Minimum die EU-Richtlinie, gehen aber im Regelfall weit darüber hinaus.

Weitere Rezepte:


Die Zutaten des Rezeptes finden auch in anderen Speisen Verwendung:

Eier - Größe L  *   Vanilleessenz

Weitere Rezepte unter folgenden Stichworten:

Custard  *   Dessert

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